poniedziałek, 11 marca 2013

BRUSCHETTA

Uwielbiam ten zapach: świeża bazylia, pomidory, czosnek.....
szkoda tylko, że o tej porze roku pomidory nie do końca pachną słońcem.
Mimo wszystko jest to moje ulubione warzywo.



SKŁADNIKI:

oliwa z oliwek
czosnek
bagietka
pomidor 
świeża bazylia
sól, pieprz


A jak to zrobić:

Bagietkę pokroić na kromki, skropić oliwą i przygotować z nich złociste grzanki.
Gotowe grzanki natrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku.
Do miseczki pokroić w drobną kostkę pomidora, dodać posiekaną bazylię i starty ząbek czosnku.
Doprawić odrobiną oliwy, solą i pieprzem, dobrze wymieszać.
Na jeszcze ciepłe grzanki nałożyć pomidorową mieszankę i gotowe.
Palce lizać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...